Een halfopen bebouwing met een noord-zuid oriƫntatie vraagt om het principe van een doorzon daggedeelte dewelke een eetkamer, open keuken en zitruimte omvatten. Op deze manier wordt de voor- en achtertuin visueel met elkaar verbonden. De nodige buffer naar de linkergebuur toe wordt gerealiseerd door een carport annex inkom en een bergingzone. De open trap gelegen achter keuken geeft toegang tot het nachtgedeelte dat bestaat uit drie slaapkamers en een badkamer.
Aan de voorzijde kan de carport annex inkom afgesloten worden door middel van een transparant hekwerk uitgevoerd in een fijn maasrooster. Op die manier blijft het doorzicht wel behouden en wordt een extra buffer gecreƫerd naar de straatzijde toe. Door de poort op te delen in een schuivend deel en een draaiend deel, geeft dit de bewoners de mogelijkheid om de mate van privacy te regelen afhankelijk van dag tot dag.